Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dunavecsei gyerekek a Csiperó Fesztiválon

2012.07.27

A Duna Menti Közoktatási Intézmény szervezésében, a TÁMOP 5.2.5/A-10/2-2010-0030. számú pályázat keretében, 2012. július 8 és 15. között, 30 Dunavecsén élő vagy tanuló gyermek egyhetes nyaraláson vehetett részt Kecskeméten. A szállást és étkezést a Piarista Diákotthonban oldották meg a szervezők.

Az egy hét alatt gyermekeink két alkalommal tölthették az időt az élményfürdőben, megtekinthették a Vadaspark érdekes állatvilágát, valamint a kecskeméti Szabadidő Központ taván sárkányhajózhattak. Az evezés a Csiperó Fesztivál keretében valósult meg.

A dunavecsei cigány táncosok a Csiperó Fesztivál fellépői lehettek, illetve részt vehettek Kecskemét főterén szervezett programokon. Táncosaink július 11-én szerdán, a „Gyermekvarázs” befejező műsorszámaként arattak nagy közönségsikert. Az ez alkalomra elkészíttetett új fellépő ruhákat is ekkor viselték először a gyerekek (képünkön).

A hét során a Karol Wojtyla Barátság Központ vendégei is lehettünk Farkasné Pásztor Jolán és Farkas P. József szeretetteljes meghívásának köszönhetően.

Gyermekeink lengyel gyermekekkel találkozhattak, akik Poznanból érkeztek szintén a Csiperó Fesztiválra. A két nemzet fiataljai megkoszorúzták II. János Pál szobrát. A dunavecsei és poznani alkalmi kórus magyar nyelven énekelte el a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdalt. Táncosaink itt is előadták a „csiperós” műsorukat. A Barátság Központ munkatársai megvendégelték a lengyel és magyar gyermekeket, az ünnepélyes találkozást követően. A szendvicsek, sütemények és gyümölcsök gyorsan fogytak a tálcákról.

A hét során „modernkori” gasztronómiai élményben is lehetett része a táborozóknak, ugyanis a Szenteste Alapítvány jóvoltából Héjja János úr vendégei lehettünk a kecskeméti McDonald’s-ban.

A színes és változatos programok nagy élményt jelentettek a fiataloknak és kísérőiknek egyaránt, feltöltődve érkezhettek vissza az egy hét után Dunavecsére.